Polecam mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie :)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 małe jabłka
- cukier kryształ
- cynamon
- 1 jajko
Jabłka obrać,wyciąć gniazda i pokroić w księżyce.
Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć czworokąty. Całe ciasto posypać cynamonem.
Na każdy czworokąt ciasta układać jabłko,składać i dociskać widelcem.
Każde ciastko układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każde ciastko posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min.
Lubię takie szybkie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńJa tez :)
UsuńKochana korzystam z Twojego przepisu. Pychotki są już w piekarniku.
OdpowiedzUsuń