wtorek, 17 grudnia 2013

Bryzol z cebulką

Pyszny kotlet z cebulką na wierzchu. :)
Danie z PRL-u :)







Składniki:
  •  3 plastry schabu bez kości
  •  2 cebule
  •  sól,pieprz
  •  2 łyżki mąki
  •  olej do smażenia
Przygotowanie:
Plastry schabu rozbić cienko. Przyprawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić.
Każdy kotlet przykryć zeszkloną cebulką.

5 komentarzy:

  1. Klasyk :) Czasem miewam ochotę na takie dania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie nazwałabym tego bryzol ale schab z cebulą

    OdpowiedzUsuń
  3. Bo bryzol kroi się w poprzek włukien i obtacza w samum jajku. Dlatego

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))