sobota, 7 grudnia 2013

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Zaczynam wyciągać letnie warzywka z zamrażarki :):D
Dziś fasolka szparagowa:)




Składniki:
  •   100 gram fasolki szparagowej
  •   50 ml wody
  •    4 łyżki koncentratu pomidorowego
  •  garść posiekanej pietruszki 
  •  sól,pieprz, odrobina cukru
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową ugotować al dente. Odcedzić.
Dolać 50 ml wody , koncentrat i pietruszkę, dusić ok.20 min.
Przyprawić. 

2 komentarze:

  1. a ja też mam zapas w zamrażarce i tak myślę, że część dziś wykorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie znalazłam pomysł na fasolkę, Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))