wtorek, 7 października 2014

Całuski- oponki serowe

 Składniki:
3 szklanki mąki
pół szklanki cukru
1 jajko
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
250 g twarogu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru waniliowego

olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przygotowanie :
W misce mieszamy mąkę,jajko ,żółtka,cukier, śmietanę,twaróg,proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wyrabiamy dokładnie ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy koła i na środku robimy dziurkę np.kieliszkiem.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy całuski na złoto z obu stron. Wykładamy na ręcznik papierowy i posypujemy cukrem pudrem :)





2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))