wtorek, 30 września 2014

Zupa ogórkowa z ryżem

 Składniki:
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 marchewka
  • pół pietruszki korzenia
  • nać pietruszki
  • koperek
  • 4 łyżki ryżu
  • 3 łyżeczki śmietany
  • sól i pieprz

Przygotowanie :
Do garnka wlać 1,5 l wody. Marchewkę i pietruszkę obrać. Ogórki,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o duzych oczkach i wrzucić do garnka. Gotować. Po 20 minutach dodać ryż,nać pietruszki i koperek. Gotować jeszcze 20 minut aż warzywa i ryż będą miękkie. Przyprawić i dodać śmietanę.









5 komentarzy:

  1. Zapraszam do udziału w konkursie, w którym trzeba przygotować zupę z kaszą :
    http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
    Są nagrody ;) Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje za zaproszenie :) tylko,że moja zupa jest z ryżem a nie z kaszą.

      Usuń
  2. Z zupą ogórkową z ryżem spotkałam się tylko raz: na wycieczce do Krakowa w 5 klasie podstawówki :) Pamiętam, że bardzo mnie zdziwiła, bo nigdy nie jadłam tej zupy z takim dodatkiem. Dziś widzę ją po raz drugi :)) Apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wczoraj jadłam ją po raz pierwszy i na pewno nie ostatni :))) Bardzo mi posmakowała ta wersja:)
      Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. A u nas robi się właśnie ogórkową z ryżem. Taka smakuje najlepiej :)

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))