- 3 ogórki kiszone
- 1 marchewka
- pół pietruszki korzenia
- nać pietruszki
- koperek
- 4 łyżki ryżu
- 3 łyżeczki śmietany
- sól i pieprz
Przygotowanie :
Do garnka wlać 1,5 l wody. Marchewkę i pietruszkę obrać. Ogórki,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o duzych oczkach i wrzucić do garnka. Gotować. Po 20 minutach dodać ryż,nać pietruszki i koperek. Gotować jeszcze 20 minut aż warzywa i ryż będą miękkie. Przyprawić i dodać śmietanę.
Zapraszam do udziału w konkursie, w którym trzeba przygotować zupę z kaszą :
OdpowiedzUsuńhttp://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
Są nagrody ;) Pozdrawiam !
Dziekuje za zaproszenie :) tylko,że moja zupa jest z ryżem a nie z kaszą.
UsuńZ zupą ogórkową z ryżem spotkałam się tylko raz: na wycieczce do Krakowa w 5 klasie podstawówki :) Pamiętam, że bardzo mnie zdziwiła, bo nigdy nie jadłam tej zupy z takim dodatkiem. Dziś widzę ją po raz drugi :)) Apetyczna :)
OdpowiedzUsuńJa wczoraj jadłam ją po raz pierwszy i na pewno nie ostatni :))) Bardzo mi posmakowała ta wersja:)
UsuńPozdrawiam :)
A u nas robi się właśnie ogórkową z ryżem. Taka smakuje najlepiej :)
Usuń