Składniki:
pulpety:
- 250 g mięsa mielonego
- 1 mała marchewka
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz
- mąka do obtoczenia
sos:
- 1 l wody
- 2 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki śmietany
- vegeta
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz
Przygotowanie :
Mięso wymieszać ze startą na małych oczkach marchewką,jajkiem,bułką tartą,koperkiem i przyprawić.Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
W garnku zagotować wodę,dodać vegetę i koperek. Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki. Gotować około 15 minut.Dodać mąkę i śmietanę. Przyprawić i jeszcze chwilę pogotować aż sos zgęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))