wtorek, 7 października 2014

Marchewkowe pulpeciki w sosie koperkowym






Składniki:
pulpety:

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 mała marchewka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  •  1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • mąka do obtoczenia

sos:

  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • 2 łyżeczki śmietany
  • vegeta
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz

Przygotowanie :
Mięso wymieszać ze startą na małych oczkach marchewką,jajkiem,bułką tartą,koperkiem i przyprawić.Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.
W garnku zagotować wodę,dodać vegetę i koperek. Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki. Gotować około 15 minut.Dodać mąkę i śmietanę. Przyprawić i jeszcze chwilę pogotować aż sos zgęstnieje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))