Składniki:
- 1 litr bulionu
- 1 por
- 2 ząbki czosnku
- 300 g serków topionych
- sól,pieprz
- 2 kromki chleba
Bulion podgrzewamy , dodajemy do niego pokrojonego w plasterki pora.
Do buliony przeciskamy przez praskę obrany czosnek. Gdy por zmięknie wrzucamy serki topione. Przyprawiamy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serków.
Chleb kroimy w kostkę i wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do zrumienienia.
Zupkę wlewamy do misek i posypujemy grzankami :)
Mniam, wygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńJest smaczna :) I baaaardzo łatwa :)
OdpowiedzUsuńRobiłam zupę krem z porów ale z dodatkiem serków będzie z pewnością jeszcze lepsza :)
OdpowiedzUsuńTak,dodatek serków dodaje fajnego smkau.
UsuńNaprawdę świetny pomysł na obiad, muszę wypróbować :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń