środa, 11 grudnia 2013

Zupa serowo-porowa z grzankami

Pyszna  i bardzo łatwa zupka :)




Składniki:
  •  1 litr bulionu
  •  1 por
  •  2 ząbki czosnku
  •  300 g serków topionych
  •  sól,pieprz
  •  2 kromki chleba
Przygotowanie:
Bulion podgrzewamy , dodajemy do niego pokrojonego w plasterki pora.
Do buliony przeciskamy przez praskę obrany czosnek. Gdy por zmięknie wrzucamy serki topione.  Przyprawiamy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia się serków.
Chleb kroimy w kostkę i wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do zrumienienia.
Zupkę wlewamy do misek i posypujemy grzankami :)

5 komentarzy:

  1. Jest smaczna :) I baaaardzo łatwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam zupę krem z porów ale z dodatkiem serków będzie z pewnością jeszcze lepsza :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak,dodatek serków dodaje fajnego smkau.

      Usuń
  3. Naprawdę świetny pomysł na obiad, muszę wypróbować :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))