Tym razem drobiowy :)
Zapraszam na drugą wersję : tu.
Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 2 piersi z kurczaka
- 50 g wątróbki
- 100 g boczku
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 por
- 2 jajka surowe
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki majeranku
- vegeta,przyprawa do mięs,sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić wątróbkę i cebulę. Podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
Do miski wrzucić ugotowane wcześniej mięso(udka obrane od kości) ,warzywa i wątróbkę z cebulą. Wszystko zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy dodać jajko,majeranek,bułkę tartą,vegetę,przyprawę do mięs, sól i pieprz. Połączyć dokładnie składniki.
Blachę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Włożyć masę pasztetową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))