czwartek, 20 marca 2014

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

Filety z udek są mało spotykane ,szukając jakiegoś pomysłu na internecie nie znalazłam prawie nic :(
Więc nie kombinowałam zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)


 Składniki:
  • 8 filetów z udek
  • 1 cebula
  • 15 pieczarek
  • olej
  • przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz
Przygotowanie :
Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki.
Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))