Więc nie kombinowałam zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)
Składniki:
- 8 filetów z udek
- 1 cebula
- 15 pieczarek
- olej
- przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz
Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki.
Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))