czwartek, 20 marca 2014

Polędwiczka w sosie ogórkowym

Polędwiczka to pyszne i mięciutkie mięsko, w sosie ogórkowym smakuje bardzo fajnie :)






Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • kawałek ogórka zielonego
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka śmietany
  • olej
  • sól,pieprz,przyprawa do mięs,vegeta
Przygotowanie:
Polędwiczkę pokroić w plastry. Lekko rozbić i przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do mięs. Plastry obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki.
Podlać wodą,żeby tylko przykryć mięso i dusić około 15 minut. 
Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać w kubku z odrobiną wody i wlać do sosu. Dodać vegety i dusić jeszcze 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))