poniedziałek, 7 lipca 2014

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem i kalarepką

Pełnia zdrowia i witamin :)


Składniki:
  •  ćwiartka młodej kapusty
  •  1 marchewka
  •  2 ogórki małosolne lub kiszone
  •  pół kalarepki
  •  pęczek koperku
  •  1 łyżeczka oleju
  •  1 łyżeczka soku z cytryny
  •  sól i pieprz
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować.Marchewkę i kalarepkę obrać. Marchew,kalarepkę i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać.Dodać olej,sok z cytryny i przyprawić. Wymieszać.

2 komentarze:

  1. Witam:)
    czy tą suróweczke da się jakoś przechowywać np zamrozić???? Zostalo mi sporo z obiadu i sie zastanawiam. Tylko moją doprawiłam majonezem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :) z kapusty i doprawionej majonezem raczej bym nie mroziła :) Pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))