sobota, 11 października 2014

Golonka pieczona w piwie




Składniki:
  •  2 golonki 
  •  1 szklanka piwa 
  •  2 łyżeczki musztardy
  •  sól i pieprz
  •  1 łyżeczka przyprawy do mięs
  •  1 łyżeczka soli peklowej
  •  1 łyżeczka papryki słodkiej
  •   3 ząbki czosnku
  •  1 woreczek do pieczenia
 
Przygotowanie:
Golonki natrzeć przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Włożyć do lodówki co najmniej na całą noc. Golonki włożyć do woreczka zalać piwem i zamknąć. Woreczek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piec przez 2 godziny. Po dwóch godzinach woreczek rozciąć i piec jeszcze 30 minut żeby skórka się zrumieniła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))