Składniki:
- 2 golonki
- 1 szklanka piwa
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy do mięs
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 3 ząbki czosnku
- 1 woreczek do pieczenia
Przygotowanie:
Golonki natrzeć przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Włożyć do lodówki co najmniej na całą noc. Golonki włożyć do woreczka zalać piwem i zamknąć. Woreczek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piec przez 2 godziny. Po dwóch godzinach woreczek rozciąć i piec jeszcze 30 minut żeby skórka się zrumieniła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))