poniedziałek, 3 listopada 2014

Gulasz z karkówki




Składniki:
  • 3 plastry karkówki
  • 1 cebula
  • 10 pieczarek
  • olej
  • pół szklanki wody
  • 1 bulionetka do mięs
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki mąki

Przygotowanie :
Karkówkę pokroić w kostkę lub paski.Przyprawić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i cebulę, podsmażyć. Dodać karkówkę i dalej smażyć co chwilę mieszając. Wszystko zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Dodać bulionetkę. Mąkę rozmieszać w 1/4 szklanki wody i wlać do rondla. Gotować jeszcze 10 minut.Przyprawić gulasz do smaku.
Podawać z makaronem,ziemniakami lub kaszą :)

1 komentarz:

  1. Często na gulasz kupuję właśnie karkówkę, bo szybko w miarę robi się miękka, a karkówka w sumie jest dużo lepszym mięsem niż sucha łopatka czy szynka.:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))