Składniki:
- 700 g łopatki
- 1 szklanka piwa
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka przyprawy do mięs
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 1 woreczek do pieczenia
Przygotowanie :
Łopatkę natrzeć przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Łopatkę włożyć do woreczka ,zalać piwem i zawiązać . Łopatkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piec przez godzinę. Po godzinie rozciąć woreczek i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.
Podawać polaną tłuszczem z ziemniakami lub zimną na kanapki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))