niedziela, 2 listopada 2014

Łopatka pieczona w piwie







Składniki:
  • 700 g łopatki
  •  1 szklanka piwa
  •  1 łyżka musztardy
  •  1 łyżeczka przyprawy do mięs
  •  1 łyżeczka papryki słodkiej
  •  3 ząbki czosnku
  •  sól i pieprz
  •  1 woreczek do pieczenia

Przygotowanie :
Łopatkę natrzeć przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Łopatkę włożyć do woreczka ,zalać piwem i zawiązać . Łopatkę  ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piec przez godzinę. Po godzinie rozciąć woreczek i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.
Podawać polaną tłuszczem z ziemniakami lub zimną na kanapki :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))