Składniki :
- 200 g makaronu kolanka
- 1 parówka
- 8 pieczarek
- 100 g sera żółtego
- olej do smażenia
sos:
- 200 g serka topionego
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- garść startego sera żółtego
- sól i pieprz
Przygotowanie :
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Parówkę i obrane pieczarki pokroić w pół plasterki i wrzucić na rozgrzany olej, chwilę podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W rondelku rozpuścić serek topiony, dodać koncentrat,śmietankę i ser żółty. Podgrzewać co chwilę mieszając.Przyprawić . Do sosu dodać parówki,pieczarki i makaron. Wymieszać dokładnie.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron z sosem i posypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
zachęcamy do zgłoszenia przepisu do akcji makarony świata na zBLOGowanych. W akcji mnóstwo nagród do wygrania!
OdpowiedzUsuń