poniedziałek, 8 czerwca 2015

Ciasto jogurtowe z truskawkami










 


Składniki:(blacha prostokątna 25cmx35cm)
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 20 truskawek
Przygotowanie : Truskawki oczyścić. Pokroić w ćwiartki.Mokre składniki połączyć ze sobą w jednej misce. Suche składniki wymieszać w drugiej. Mokre składniki wymieszać łyżką z suchymi.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto,na wierzch ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 35 minut. Jak wystygnie ,posypać cukrem pudrem. 

Można zrobić ciasto z połowy porcji w  tortownicy.

3 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))