Ciasto jogurtowe z truskawkami
Składniki:(blacha prostokątna 25cmx35cm)
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2/3 szklanki oleju
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 4 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- około 20 truskawek
Przygotowanie :
Truskawki oczyścić. Pokroić w ćwiartki.Mokre składniki połączyć ze sobą w jednej misce. Suche
składniki wymieszać w drugiej. Mokre składniki wymieszać łyżką z
suchymi.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć
ciasto,na wierzch ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do
190 stopni na 35 minut. Jak wystygnie ,posypać cukrem pudrem.
Można zrobić ciasto z połowy porcji w tortownicy.
Czyli nadal lubisz piec :) Nie przeszło po porodzie:) Super ciacho!
OdpowiedzUsuńNo nie :)
UsuńDZięki ! :)
Piękne ciasto, zjadłbym je:)
OdpowiedzUsuń