środa, 10 czerwca 2015

Domowy paprykarz szczeciński





Składniki :
  • 1 makrela wędzona
  • 1 mała marchewka
  • 2 cebule
  • 50 g ryżu
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego + 3 łyżki wody
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz i papryka słodka do smaku
Przygotowanie :
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Makrelę obrać od ości. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę. Następnie dodać marchewkę i chwilę smażyć. Dodać koncentrat z wodą. Przyprawić. Odstawić do wystudzenia.
Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z makrelą, następnie dodać cebulę i marchew z koncentratem. Przyprawić wszystko do smaku i wymieszać.

4 komentarze:

  1. to chyba muszę bratu podesłac, bo jak był mały to tylko paprykarz chcial jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taki domowy paprykarz ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi narobiłaś ochoty na paprykarz:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))