czwartek, 3 marca 2016

Kotlety rybne





Składniki : 
  •  pół kg fileta rybnego
  •  250 g ugotowanych ziemniaków 
  •  1 mała marchewka 
  •  koperek  
  •  1 jajko
  •  około 2 łyżki bułki tartej
  •  olej do smażenia
  •  sól i pieprz
Przygotowanie : 
Rybę rozdrabniamy widelcem lub blendujemy. Ziemniaki ugniatamy,marchewkę scieramy na tarce o małych oczkach , koperek siekamy drobno. Wszystko razem mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

1 komentarz:

  1. Hej Koperku, dopiero trafiłam na Twój blog i siedzę już 40 min:) czemu ostatnio tak rzadko publikujesz, czy to się zmieni?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))