poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Ciasto ucierane z rabarbarem

 To pyszne ciasto ,które można zrobić z każdymi owocami, świeże lub mrożone :) 
 
Składniki:
  •  1,5 szklanki mąki pszennej
  •  40 g budyniu śmietankowego
  • 0,5 szklanki cukru
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  200 g masła lub margaryny
  •  4 jajka 
  •  7 lasek rabarbaru
kruszonka:
  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 50 g cukru
Przygotowanie :
Mąkę pszenną ,budyń ,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w jednej misce.
W drugiej misce utrzeć masło z cukrem i jajkami. Dodać składniki suche i wymieszać. 
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na ciasto układać pokrojony w małe kawałki rabarbar .  Masło,mąkę i cukier posiekać nożem, rozsypać na cieście aby powstała kruszonka.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Sprawdzać patyczkiem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))