sobota, 18 maja 2013

Śledziowy miszmasz


Mój mąż lubi eksperymentować w kuchni :) I tak oto powstało :)
mąż zgodził się na publikację i zrobienie zdjęć,więc wrzucam :)


                                             
Składniki:
  •  2 płaty śledzia solonego
  •  1 mała cebula ( można dodać dodatkowo też marynowane cebulki żółte)
  •  1 średni ogórek kiszony
  •  2 rzodkiewki
  •  pęczek szczypiorku
  •  1/4 jabłka
  •  4 łyżeczki śmietany 18%
  •  sól,pieprz
Przygotowanie:
Śledzia opłukujemy w wodzie,kroimy go w kostkę.
Cebulę obieramy i drobno kroimy w kosteczkę.
Ogórka i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Szczypiorek drobno siekamy.
Wszystko wrzucamy do miski,dodajemy śmietanę,sól i pieprz do smaku.
Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy na pół godzinki.
Można podawać jako sałatkę lub jako pastę kanapkowa :)
Można dodać więcej śmietany i zjeść z ziemniakami na obiadek ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))