Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie budyniu
- jagody lub dzem jagodowy własnej roboty
- jajko
- cukier
Budyń gotujemy wg instrukcjii na opakowaniu.
Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy na kwadraty.
Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczkę budyniu i łyżeczkę jagód.
Ciastko składamy. Dociskamy widelcem. Smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Smacznego :)
Muszę koniecznie zrobić bo te zdjęcia mnie zaciekawiły
OdpowiedzUsuńo matko, o matko! uwielbiam takie ciastka! :) pychotka!! mniam! :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do zrobienia :)
UsuńMuszą być megapyszne!:)
OdpowiedzUsuńSą :)
Usuńszybki sposób na coś słodkiego:)
OdpowiedzUsuńI bardzo pyszny:)
Usuń