wtorek, 23 lipca 2013

Zupa krem z zielonego groszku

Jestem wielbicielką zup kremów :)
Ponieważ nie za bardzo lubię niektóre warzywa a gdy są zmiksowane to ich nie widze i jem :D
Najlepszym dodatkiem do tych zup są grzanki :)





       Składniki:
  • 250 ml bulionu
  • 200 g groszku zielonego ( świeży lub mrożony)
  • kilka gałązek bazylii
  • pieprz ziołowy,sól,pieprz
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • kawałek sera 
  • 1 kromka chleba razowego
Przygotowanie:
Bulion zagotować. Wrzucić groszek i bazylię. Gotować ok. 15 min.
Przyprawić. Dodać śmietanę. Zblenderować. 
Kromkę chleba pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu.
Zupkę wlać do miski,posypać startym serem i grzankami. Udekorować groszkiem i listkami bazylii.

7 komentarzy:

Dziękuje za komentarz :))))