Najpyszniejsza wersja fasolki :)
Składniki:
- ok. 0,5 kg fasolki szparagowej
- 3 łyżki masła
- pół szklanki bułki tartej
- 3 łyżki soli
Z fasolki odciąć końcówki.Umyć fasolkę.
Do garnka wlać wodę,posolić. Wrzucić fasolkę. Zagotować.
Gotować do miękkości. Ok. 30 min.
Bułkę przyrumienić na suchej patelni.
Miękką fasolkę odcedzić. Do gorącej fasolki dodać masło. Wymieszać. Wsypać zrumienioną bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać do obiadu . Ja lubię jeść tak samą bez niczego :)
Zdecydowanie najpyszniejsza! :)
OdpowiedzUsuńWcinam tak ostatnio na obiad. Bo kto nie lubi fasolki? :)
OdpowiedzUsuńJem ją tak samo ;)
UsuńChyba kazdy lubi;)