poniedziałek, 22 lipca 2013

Fasolka szparagowa z bułką tartą



Najpyszniejsza wersja fasolki :)









Składniki:
  •  ok. 0,5 kg fasolki szparagowej
  •  3 łyżki masła
  •  pół szklanki bułki tartej 
  •  3 łyżki soli
Przygotowanie :
Z fasolki odciąć końcówki.Umyć fasolkę.
Do garnka wlać wodę,posolić. Wrzucić fasolkę. Zagotować.
Gotować do miękkości. Ok. 30 min. 
Bułkę przyrumienić na suchej patelni.
Miękką fasolkę odcedzić. Do gorącej fasolki dodać masło. Wymieszać. Wsypać zrumienioną bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.  
Podawać do obiadu . Ja lubię jeść tak samą bez niczego :)

3 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))