poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Parówkowe leczo

Leczo trochę inne- bez papryki.
Pyszne i pożywne .

 Składniki:
  •  3 cienkie parówki lub 2 grube
  •  10 średnich pieczarek
  •  1 cebula
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  sól,pieprz,papryka słodka
  •  olej do smażenia
Przygotowanie :
Parówki pokroić w grube plasterki. Pieczarki umyć,obrać i pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić. Wrzucić do rondelka. Następnie podsmażyć parówki i pieczarki. Dorzucić do cebuli. Całość zalać wodą,tylko tyle aby lekko przykryła parówki.
Dodać koncentrat. Przyprawić i dusić około 15 minut.

Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebem :)




4 komentarze:

  1. U mnie też ostatnio leczo było, tylko w trochę innej odsłonie, ale Twoja też ciekawa :)
    Ogólnie bardzo fajnie tu u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam bardzo dobre danie aa w dodatku tanie :)))))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))