piątek, 18 października 2013

Pierś z kurczaka nadziana cukinią i pieczarkami








Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • pół średniej cukini
  • 8 pieczarek
  • kawałek sera
  • kawałek por
  • sól,pieprz,przyprawa do mięs
  • olej
Przygotowanie : 
Pierś z kurczaka przekroić w poprzek. Rozbić tłuczkiem.
Przyprawić.
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. 
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Por pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić cukinię,pieczarki i por. 
Do farszu z cukinii dodać starty na małych oczkach ser.
Farsz przyprawić i wymieszać. Wystudzić.
Na roztłuczony kotlet z piersi nakładać farsz i zwinąć.
Na rozgrzanym oleju smażyć piersi , najpierw złączeniem do dołu,aby się nie rozwaliły.

9 komentarzy:

  1. wyglada mega smacznie
    postaram sie zrobic dzis na obiad :)
    buziaki
    blog dodaje do listy
    poniewaz widze tu swietne przepisy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za miłe słowa:)
      Smacznego życzę;) Daj znać jak wyszło:)

      Usuń
  2. bardzo mi nie smakowało... niestety

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie przygotowuje to danie. Już nie mogę się doczekać jak ti smakuje. Uwielbiam kurczaka ubóstwiam cukinię i przepadam za pieczarkami :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super ,ciesze się :) Jeśli mogę to proszę o wysłanie zdjęcia gotowej potrawy na meila : duusiak@o2.pl
      umieszczę je w albumie :
      http://koperekwkuchni.blogspot.com/p/czytelnicy-gotuja-o.html

      Usuń
  4. Wypróbowałam przepis, tylko dodałam kabaczka zamiast cukinii, bardzo dobre danie, zupełnie inny smak, wszystkim smakowało. Dziękuję za przepis, już go zapisałam w zeszycie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))