Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 plasterki szynki gotowanej
- 10 g sera żółtego
- garść bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka bułki tartej
- sól,pieprz
- olej
Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski,później w kostkę i na koniec wszystko posiekać dużym nożem na konsystencję mielonego mięsa.
Szynkę pokroić w paski.
Ser żółty pokroić w małą kostkę.
Bazylię posiekać drobno.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać bułkę tartą i przyprawić. Z masy mięsnej mokrymi rękoma formujemy kulki i spłaszczamy na kotleta.
Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć na złoto z obu stron.
Podawać z sosem tatarskim,ziemniaczkami i surówką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))