Dziś roladki :)
Składniki:
- 2 plastry karkówki
- 10 pieczarek
- 1 ogórek kiszony
- ćwiartka papryki marynowanej
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżeczki przyprawy do mięs
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki oleju
Karkówkę rozbić na cienkie kotlety. Przyprawić.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki.Ogórka pokroić na ćwiartki,paprykę na paski. Na każdy kotlet nałożyć na całość pieczarki, następnie 2 ćwiartki ogórka i 2 paski papryki.Zawinąć w roladkę. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15 minut.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
jak dla mnie to troche przypalone, za grubo miesa a za malo farszu
OdpowiedzUsuńJak Ty będziesz robić,to zrób cienko mięso i więcej farszu ;-) I nie przypalaj;) JA robię tak :) Pozdrawiam
Usuń