niedziela, 5 stycznia 2014

Roladki z karkówki z pieczarkami,ogórkiem i papryką

Pomysł goni pomysł :) Każdego dnia robiąc obiad,wyciągam mięso i coś wymyślam :) Ciągle coś innego :) Lubię tak :)

Dziś roladki :)







Składniki:
  •  2 plastry karkówki
  •  10 pieczarek
  •  1 ogórek kiszony
  •  ćwiartka papryki marynowanej
  •  1 łyżeczka masła
  •  2 łyżeczki przyprawy do mięs
  •  1 jajko
  •  3 łyżki bułki tartej
  •  4 łyżki oleju
 Przygotowanie :
 Karkówkę rozbić na cienkie kotlety. Przyprawić.
 Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki.Ogórka pokroić na ćwiartki,paprykę na paski. Na każdy kotlet nałożyć na całość pieczarki, następnie 2 ćwiartki ogórka i 2 paski papryki.Zawinąć w roladkę. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15 minut.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

2 komentarze:

  1. jak dla mnie to troche przypalone, za grubo miesa a za malo farszu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak Ty będziesz robić,to zrób cienko mięso i więcej farszu ;-) I nie przypalaj;) JA robię tak :) Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))