czwartek, 2 stycznia 2014

Spaghetti z oscypkiem i jajkiem








Składniki:
  •  50 g makaronu spaghetti
  •  1 mały oscypek
  •  2 małe parówki lub pół zwykłej
  •  kilka listków bazylii
  •  1 jajko
  •  1 łyżeczka oleju
  •  sól i pieprz do smaku
  •  sól ziołowa Prymat do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Parówkę i oscypek pokroić w plasterki.
Bazylię posiekać.
Jajko rozbełtać i przyprawić solą ziołową.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić parówkę i podsmażyć.
Następnie dodać makaron i oscypek, chwilę smażyć aż oscypek się roztopi.
Wlać jajko. Wymieszać.Gdy jajko się zetnie posypać bazylią i przyprawić. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))