czwartek, 30 stycznia 2014

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią

Coś dla fanów ryżu:)







Składniki:
  •  100 g ryżu
  •  15 pieczarek
  •  pół cukinii
  •  30 g sera żółtego
  •  3 łyżki majonezu
  •  4 łyżki ketchupu 
  •  sól,pieprz
  •  olej 

Przygotowanie :
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić.
Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić.
Następnie na patelni podsmażyć cukinię.

Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem.
Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.

3 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))