środa, 29 stycznia 2014

Zapiekane mielone

Dziś mielone inaczej. :) Urozmaicone,ale smaczne:)












Składniki:
          kotlety: 
  •  250 g mięsa mielonego z szynki
  •  sól,pieprz
  •  1 jajko
  •  3 łyżki bułki tartej
  •  1 łyżeczka vegety
  •  olej do smażenia
 dodatkowo:
  •  1 kulka mozzarelli
  •  1 cebula czerwona
  •  5 pieczarek
Przygotowanie :
Mięso wymieszać z jajkiem i bułką tartą,przyprawić.
Z powstałej masy formować kotlety. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron.

Mozzarellę pokroić w plastry. Cebulę pokroić w plastry. Pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą, układać na niej cebulę i pieczarki. Grillować z każdej strony,aż się zrumienią.

Kotlety przeciąć na pół w poprzek. Na jedną część układać cebulę,pieczarki i mozzarellę, przykryć drugą połową kotleta. I układać w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w 180 stopniach przez 10 minut.

1 komentarz:

  1. Bardzo apetyczny pomysł na mielone, te tradycyjne mi się już nieco przejadły :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))