wtorek, 25 lutego 2014

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Na wielkanocną przekąskę lub bezmięsny obiad :)





Składniki:
  •  3 jajka ugotowane na twardo
  •  10 pieczarek
  •  1 jajko surowe
  •  1 garść startego żółtego sera
  •  1 pęczek pietruszki
  •  1 łyżka bułki tartej + do panierowania 
  •   sól,pieprz 
  •  olej do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć.
Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać.
Wymieszać wszystko z surowym jajkiem ,bułką tartą i startym żółtym serem.
Przyprawić. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))