wtorek, 11 marca 2014

Bigos z kiełbasą

Smaczny,szybki w przygotowaniu i tani :) Tradycyjny gotuję się nawet do kilku dni . Ten powstaje w niecałe 2 godziny ;) Polecam wszystkim zapracowanym.



Składniki:
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 2 długie pętka kiełbasy wędzonej
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • przyprawy: sól,pieprz,papryka ostra,papryka słodka,vegeta
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Kapustę opłukać i pokroić na drobniejsze kawałki.Wrzucić do garnka wlać szklankę wody i gotować około 20 minut.Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe.
Kiełbasę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Przyprawić. Wlać pół szklanki wody i dusić jeszcze 1 godzinę co jakiś czas mieszając.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))