Z barszczem czerwonym i ulubionym sosem smakuje extra:)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 pierś z kurczaka
- 1 marchewka
- pół pietruszki korzenia
- 1 cebula
- 3 różyczki brokuła
- 3 jajka
- vegeta
- sól i pieprz
Pierś,marchewkę,cebulę,pietruszkę i brokuł ugotować w wodzie z 1 łyżeczką vegety. 2 jajka ugotować na twardo.
Pierś i warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Wymieszać razem i przyprawić.
Ciasto francuskie rozłożyć.Na cieście nałożyć rządek farszu. Zwinąć,tak żeby tylko ciasto się złączyło. Odciąć. Z pozostałym zrobić to samo. Pokroić na ukos jak na zdjęciu. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))