niedziela, 23 marca 2014

Francuskie paszteciki z kurczakiem,brokułem i jajkiem

Pyszne jako przekąska na imprezie lub na obiad:)

Z barszczem czerwonym i ulubionym sosem smakuje extra:)





Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 marchewka
  • pół pietruszki korzenia
  • 1 cebula
  • 3 różyczki brokuła
  • 3 jajka
  • vegeta
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Pierś,marchewkę,cebulę,pietruszkę i brokuł ugotować w wodzie z 1 łyżeczką vegety. 2 jajka ugotować na twardo.
Pierś i warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Jajka obrać i pokroić w kostkę.
Wymieszać razem i przyprawić.
Ciasto francuskie rozłożyć.Na cieście nałożyć rządek farszu. Zwinąć,tak żeby tylko ciasto się złączyło. Odciąć. Z pozostałym zrobić to samo. Pokroić na ukos jak na zdjęciu. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))