środa, 19 marca 2014

Roladki drobiowe z serkiem topionym i warzywami





Składniki:
  •  1 pierś z kurczaka
  •  2 trójkąty serka topionego
  •  ćwiartka papryki czerwonej
  •  pół cukinii
  •  garść bazylii
  •  przyprawa do kurczaka
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka oczyścić,przekroić wzdłuż i rozbić tłuczkiem. Natrzeć przyprawą do kurczaka.
Cukinię i paprykę pokroić w drobną kostkę ,bazylię posiekać i wymieszać z serkiem topionym. Pierś z kurczaka posmarować farszem zawinąć w rulon, następnie roladki zawinąć w folię spożywczą i zawiązać nitką jak cukierka. Roladki wrzucić na wrzątek i gotować 20 minut. Wyciągnąć z folii.

1 komentarz:

  1. uwielbiam takie roladki z wszelakimi farszami, a Twój brzmi przepysznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))