Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- ulubione przyprawy do kurczaka
- 2 liście kapusty pekińskiej
- 2 liście sałaty lodowej
- pół ogórka wężowego
- 4 pomidorki koktajlowe
- ćwiartka papryki czerwonej
- ćwiartka papryki żółtej
- 2 łyżki słonecznika
- garść kiełków
- 1 łyżka przyprawy do sałatek
- 2 łyżeczki oleju
Pierś z kurczaka natrzeć 1 łyżeczką oleju i ulubionymi przyprawami. Włożyć do lodówki na godzinę. Pierś z kurczaka usmażyć na patelni grillowej bez tłuszczu.
Pekinkę i sałatę lodową pokroić w paski, ułożyć na talerzu.Ogórka obrać i pokroić w plasterki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Papryki pokroić w kostkę.Warzywa posypać przyprawą do sałatek i polać 1 łyżeczką oleju. Na warzywach ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka.Słonecznik uprażyć na patelni teflonowe bez tłuszczu. Całość posypać słonecznikiem i kiełkami.
Po więcej informacji zapraszam na stronę:
http://www.insignis.pl/book/index/89/Kudlaci-Kucharze-na-diecie.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))