Składniki:
- 250 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej+ do panierowania
- sól i pieprz,vegeta
- 1 marchewka ugotowana
- kilka różyczek kalafiora
- ćwiartka papryki żółtej
- olej do smażenia
Mięso wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Przyprawić. Kalafior zalać gorącą wodą i zostawić 5 minut. Wyciągnąć. Podzielić na małe różyczki. Marchewkę ugotowaną pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę.
Z mięsa mielonego formować kule i spłaszczyć. Nałożyć po warzywa i zlepić. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor :)
wygląda apetycznie!!!.... chętnie bym spróbowała!:)
OdpowiedzUsuńPolecam :) Jak się skusisz i zrobisz ,to wyślij mi proszę fotkę na duusiak@o2.pl
UsuńPozdrawiam i zycze smacznego :)
pyszna odmiana!
OdpowiedzUsuń