piątek, 25 kwietnia 2014

Grillowane szparagi z jajkiem i boczkiem

 Zaczął się sezon na szparagi :)))
 Polecam moją propozycje :)






Składniki:
  •  6 szparagów zielonych
  •  5 plasterków boczku
  •  1 jajko
  •  sól i pieprz
  •  sól ziołowa
  •  olej
Przygotowanie :
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałą końcówkę, posypać solą i pieprzem. Szparagi i boczek ułożyć na patelni grillowej i grillować z obu stron około 10 minut. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Posypać solą i pieprzem.
Na szparagach ułożyć jajko i obok boczek. Szparagi maczać w pływającym żółtku :)


Szparagi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))