Składniki:
- 2 piersi z kaczki
- 1 łyżka majeranku
- sól i pieprz
- odrobina oleju
Skórę piersi z kaczki naciąć. Przyprawić solą i pieprzem.Natrzeć majerankiem i odrobiną oleju.
Usmażyć na rumiano z każdej strony, najpierw skórą do dołu. Piersi włożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 20 minut w 190 stopniach.
Uwielbiam kaczuszkę, pięknie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie poszukuję przepisu na święta w roli głównej kaczka;) chyba skorzystam z Twojego, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPolecam i życzę smacznego ! :) Jak przygotujesz tę kaczkę , zrób proszę fotkę i wyslij mi na duusiak@o2.pl :)
UsuńPozdrawiam i życzę Wesołych Świąt !
Również poszukuje przepisu na kaczkę,tak smakowicie wyglada ze z pewnością wykorzystam przepis ;) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCiesze się :) Smacznego i Wesołych Świąt :)
Usuń