czwartek, 3 kwietnia 2014

Pierś z kaczki pieczona z majerankiem







Składniki:
  • 2 piersi z kaczki
  • 1 łyżka majeranku
  • sól i pieprz
  • odrobina oleju
Przygotowanie:
Skórę piersi z kaczki naciąć. Przyprawić solą i pieprzem.Natrzeć majerankiem i odrobiną oleju.
Usmażyć na rumiano z każdej strony, najpierw skórą do dołu. Piersi włożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 20 minut w 190 stopniach.  

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam kaczuszkę, pięknie wygląda. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie poszukuję przepisu na święta w roli głównej kaczka;) chyba skorzystam z Twojego, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam i życzę smacznego ! :) Jak przygotujesz tę kaczkę , zrób proszę fotkę i wyslij mi na duusiak@o2.pl :)
      Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt !

      Usuń
  3. Również poszukuje przepisu na kaczkę,tak smakowicie wyglada ze z pewnością wykorzystam przepis ;) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))