wtorek, 22 kwietnia 2014

Polędwiczka pieczona w rękawie




Składniki:
  •  1 polędwiczka wieprzowa
  •  majeranek
  •  sól i pieprz
  •  przyprawa do mięs
  •  olej
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
Przygotowanie :
Polędwiczkę natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić na jeden dzień do lodówki.
Polędwiczkę włożyć do rękawa foliowego do pieczenia. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 40 minut w 190 stopniach, co jakiś czas obracając rękaw. Na 10 minut przed wyjęciem rozciąć rękaw.

3 komentarze:

  1. smakowicie i pięknie.
    Zapraszam do mnie w odwiedziny :)) Pozdrawiam wiosennie !

    znajdziesz u mnie różnorodne rękodzieło , możesz także coś sobie zamówić, albo sama zaprojektować coś co byś chciała - a ja to wykonam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))