piątek, 12 września 2014

Zupa gulaszowa z cukinią i kalafiorem

Wielkimi krokami zbliża się jesień,więc razem z nią sezon na pożywne zupy :)



 

Składniki:
  • 2 litry wody
  • 2 plastry schabu
  • 1 cebula
  • 8 pieczarek
  • pół małej cukinii
  • 2 ziemniaki
  • 1 ogórek korniszony
  • pół papryki konserwowej
  • kilka różyczek kalafiora
  • 1 mała marchewka
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól i pieprz
  • papryka słodka,papryka ostra,vegeta,majeranek,liść laurowy
  • olej

Przygotowanie:
Schab pokroić w kostkę.Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę,schab i pieczarki.
Obrane ziemniaki,marchewkę ,cukinię,ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać koncentrat.Gotować około 40 minut. Na koniec przyprawić zupę i  zaprawić mąką zmieszaną z wodą. Gotować jeszcze chwilę.

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))