Składniki:
- 2 litry wody
- 2 plastry schabu
- 1 cebula
- 8 pieczarek
- pół małej cukinii
- 2 ziemniaki
- 1 ogórek korniszony
- pół papryki konserwowej
- kilka różyczek kalafiora
- 1 mała marchewka
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mąki
- sól i pieprz
- papryka słodka,papryka ostra,vegeta,majeranek,liść laurowy
- olej
Przygotowanie:
Schab pokroić w kostkę.Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę,schab i pieczarki.
Obrane ziemniaki,marchewkę ,cukinię,ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać koncentrat.Gotować około 40 minut. Na koniec przyprawić zupę i zaprawić mąką zmieszaną z wodą. Gotować jeszcze chwilę.
Mamy taki sam talerzyk!Ale zupa przepyszna!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten talerzyk :))
UsuńPozdrawiam!