poniedziałek, 8 grudnia 2014
Śledzie z rodzynkami
Składniki:
2 śledzie matiasy
1 cebula
50 g przecieru pomidorowego
2 łyżki octu
5 łyżek oleju
łyżeczka cukru
garść rodzynek
ziele angielskie,liść laurowy
sól,pieprz
Przygotowanie:
Śledzia namoczyć w wodzie przez noc.
Cebulkę pokroić w kostkę, zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać koncentrat,ocet,resztę oleju,rodzynki i przyprawy. Chwilę dusić. Przełożyć do miseczki i wystudzić.
Śledzie pokroić w paski i wymieszać z zimnym sosem.
Odstawić do lodówki na noc.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepyszna propozycja ....nic tylko zajadać ..
OdpowiedzUsuńŚledziki prezentują się wspaniale
Pozdrawiam
Dziękuje :) pozdrawiam
Usuń