poniedziałek, 8 grudnia 2014

Śledzie z rodzynkami




Składniki:

    2 śledzie matiasy
    1 cebula
    50 g przecieru pomidorowego
    2 łyżki octu
    5 łyżek oleju
    łyżeczka cukru
    garść rodzynek
    ziele angielskie,liść laurowy
    sól,pieprz

Przygotowanie:
Śledzia namoczyć w wodzie przez noc.
Cebulkę pokroić w kostkę, zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać koncentrat,ocet,resztę oleju,rodzynki i przyprawy. Chwilę dusić. Przełożyć do miseczki i wystudzić.
Śledzie pokroić w paski i wymieszać z zimnym sosem.
Odstawić do lodówki na noc.

 

2 komentarze:

  1. Przepyszna propozycja ....nic tylko zajadać ..
    Śledziki prezentują się wspaniale
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))