Uwielbiam młodą kapustę na ciepło i na zimno :)
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 1 marchewka
- pęczek koperku
- 1 mała kiełbasa śląska
- 3 łyżki koncentratu
- pół szklanki wody ( można troszkę mniej)
- łyzeczkaka oleju
- 1 łyżeczka vegety
- sól i pieprz ( do smaku )
Przygotowanie :
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy. Marchew ścieramy na tarce o duzych oczkach. Koperek siekamy drobno. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą( nie całością, co jakiś czas po trochu. ) I dusimy na małym ogniu.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju i wrzucamy do kapusty(bez oleju!)
Całość przyprawiamy. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusić około 30 min.
Wczoraj zrobiłam niemal identyczną kapustę - widać mamy podobne smaki:)
OdpowiedzUsuńpomidorowa to moja ulubiona :)
Usuń