piątek, 5 lipca 2013

Kapusta pomidorowa duszona

Kapusta ,pyszna i zdrowa :) 
Uwielbiam młodą kapustę na ciepło i na zimno :)






Składniki:
  •  1 główka kapusty
  •  1 marchewka
  •  pęczek koperku
  •  1 mała kiełbasa śląska
  •  3 łyżki koncentratu 
  •  pół szklanki wody ( można troszkę mniej)
  •  łyzeczkaka oleju
  •  1 łyżeczka vegety
  •  sól i pieprz ( do smaku )

Przygotowanie :
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy. Marchew ścieramy na tarce o duzych oczkach. Koperek siekamy drobno. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą( nie całością, co jakiś czas po trochu. ) I dusimy na małym ogniu.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju i wrzucamy do kapusty(bez oleju!)
Całość przyprawiamy. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusić około 30 min. 

2 komentarze:

  1. Wczoraj zrobiłam niemal identyczną kapustę - widać mamy podobne smaki:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))