środa, 17 lipca 2013

Zupa ogórkowo-koperkowa

Troszkę mnie tu nie bylo:) Ale czasu brak..
Postaram się dodać niedługo przepis na pyszną cukinie w zalewie octowej :)


Dziś zapraszam na zupke :




Składniki:
  •  ok.2 litry wody
  •  2 skrzydełka
  •  5 średnich ogórków kiszonych
  •  pęczek koperku
  •  2 małe marchewki
  •  1 mała pietruszka 
  •  1 łodyga selera naciowego
  •  mały por
  •  2 małe ziemniaki
  •  4 łyżki śmietany
  •  przyprawy : 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, vegeta,sól,pieprz
Przygotowanie:
Wodę wlać do garnka,włożyć skrzydełka. Gotować na małym ogniu. 
Marchew ,pietruszkę i ziemniaki obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Selera i por umyć i pokroić w plasterki.Koperek posiekać drobno. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
Do garnka wrzucić marchew,pietruszkę,ziemniaki,seler, por i koperek. Gotować do miękkości warzyw.
Dodać przyprawy.  Do szklanki wlać do połowy zupę i dodać smietanę. Wymieszać koziołkiem i odstawić.
Do zupy dodać ogórki. Gotować jeszcze około 15 min. Dodać śmietanę.
I gotowe :)

1 komentarz:

Dziękuje za komentarz :))))