Pyszna do zimowych obiadków :)
Składniki:
- 2 kg ogórków
- 1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy ( w proszku)
- pęczek świeżego koperku
- 1,5 litra wody
- 0,5 szklanki octu
- 3 łyżki soli
- 7 łyżek cukru
Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Koperek drobno posiekać. Ogórki wymieszać z koperkiem i sosem sałatkowym.
Sałatkę włożyć do czystych i wyparzonych słoików. Składniki na zalewę zagotować. Zalać nią sałatkę. Zakręcić . Pasteryzować około 7 minut . Odstawić do góry dnem do wystygnięcia.
Fajna mizeria! Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńzrobiłam i zjadłam pycha a ogórki są chrupiące>
OdpowiedzUsuńDziekuje Aga :) Mogę prosić o zdjecie na adres : duusiak@o2.pl ?
UsuńZ góry dziękuje i pozdrawiam :)
Pyszna moje dzieci uwielbiają
OdpowiedzUsuń