poniedziałek, 4 listopada 2013

Pieczone pałki z kurczaka w marynacie cytrynowo-czosnkowej z ziołowymi ziemniakami

Pycha! Pycha! Pycha!
Niedzielny pyszny obiad ! Ziemniaki były rewelacyjne:)
Żałuje,że tak mało zrobiłam :(

 Składniki:
  • 5 pałek z kurczaka
  • 4 ziemniaki
marynata do kurczaka:
do ziemniaków:
  •  majeranek
  •  sól ziołowa Prymat
  •  2 łyżeczka oleju
Przygotowanie:
Pałki z kurczaka umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym. 
W miseczce wymieszać wszystkie składniki na marynatę do kurczaka.
Marynatą natrzeć pałki kurczaka. Odstawić do lodówki na godzinę.

Ziemniaki obrać i pokroić w cząstki. Obgotować w niesolonej wodzie ok.6 minut.
Odcedzić. Wystudzić . Posypać solą ziołową,majerankiem i dodać olej. Wymieszać.
Do naczynia żaroodpornego włożyć pałki i ziemniaki.
Piec w piekarniku przez ok.45 minut w 200 stopniach.







5 komentarzy:

  1. Dobra rada: Przed sfotografowaniem przetrzyj naczynia, bo wygląda to wyjątkowo syficznie !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To chyba zdjęcia robocze, więc nie wymądrzaj się

      Usuń
  2. dziękuje za wspaniałą radę ! :D Szkoda ,że Twoich zdjeć nie mogę ocenić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna marynata do kurczaka . Już kilkakrotnie robiłam pałki i zawsze wychodzą doskonałe:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))