sobota, 9 listopada 2013

Schab pieczony w rękawie

Jednak domowa wędlina jest najlepsza- nikt nie powie mi ,że nie :)))))
Dziś schab pieczony w rękawie :) Użyłam do niego marynaty do mięs klasycznej od firmy Prymat którą dostałam do testowania razem z innymi przyprawami  z których jestem zadowolona :)
Polecam tę marynatę :)


Składniki:
Przygotowanie :
Schab umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Marynatę wymieszać z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Marynatą natrzeć schab. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie schab włożyć do rękawa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 40 minut. Co jakiś czas obracać rękaw. 10 minut przed wyciągnięciem rozciąć rękaw.
Wystudzić i jeść :)

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))