w tej wersji robię też piersi z kurczaka :http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/05/kurczak-po-japonsku-o.html
Składniki:
- 1 kg filetów z ryby (np.dorsz,miruna)
- sól,pieprz
- olej do smażenia
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- szklanka wody
- pół szklanki piwa
- vegeta
- 1 cebula
- 2 papryki konserwowe
- 10 ogórków konserwowych
- 2 szklanki wody
- 5 łyżek oleju
- 6 łyżek koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki ketchupu
- 3 łyżki octu
- 2 łyżki cukru
- odrobina soli
- 4 liście laurowe
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, kawałki ryby obtaczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Układać na ręczniku papierowym,aby odsączyć tłuszcz. Cebulę pokroić w piórka,paprykę i ogórki pokroić w paski. Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Wystudzić lekko. W misce układać kawałki ryb, warzywa ,kawałki ryb ,warzywa i tak na przemian:) Zalać wszystko zalewą, przykryć. Odstawić na noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))