Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6 plastrów szynki z indyka
- 6 plastrów sera żółtego
- 5 pieczarek
- pół średniej cukinii
- 1 jajko
- sól,pieprz
- 3 łyżki bułki tartej + do panierowania
- olej do smażenia
Piersi z kurczaka umyć i oczyścić. Posiekać drobniutko nożem.
Szynkę i ser pokroić w kostkę.Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystko doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko, bułkę tartą i wymieszać dokładnie.
Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na złoto z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))