wtorek, 11 lutego 2014

Bezmięsne gołąbki

Gołąbki bez mięsa nie muszą być ble... Wystaczy je dobrze doprawić :))
Mi te bardzo zasmakowały :)






Składniki:
  • pół główki kapusty włoskiej
  • 100 g ryżu
  • pół szklanki kaszy jęczmiennej
  • koperek
  • vegeta
  • sól,pieprz
Przygotowanie:
Z kapusty oddzielić liście. W garnku zagotować wodę i na gotującą się wodę wrzucać liście kapusty i gotować około 2 minuty. Wyciągać i wystudzić.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pół szklanki kaszy ugotować w 1 szklance wody. Gotować aż cała woda odparuje.
Koperek posiekać. 
Ryż wymieszać z kaszą i koperkiem. Przyprawić do smaku vegetą, solą i pieprz. Wymieszać dokładnie.
Na liście nakładać farsz i zawijać.
Gołąbki gotować ok 30 min. 

1 komentarz:

Dziękuje za komentarz :))))