sobota, 21 czerwca 2014

Koperkowa pierś grillowana

Sezon grillowy juz dawno rozpoczęty, ja mam go cały rok ;-) Używam patelni grillowej :)
Uwielbiam pierś grillowaną, często zmieniam marynaty :) Dziś koperkowa:)


Składniki:
  •  1 pierś z kurczkaa
  •  pieprz cytrynowy
  •  sól ziołowa
  •  przyprawa do kurczaka
  •  sok z cytryny
  •  olej
  •  pęczek koperku
Przygotowanie:
Pierś umyć i osuszyć. Przeciąć na pół w poprzek.Koperek drobno posiekać. Piersi natrzeć przyprawami,sokiem z cytryny,olejem i koperkiem.
Rozgrzać patelnię grillową i smażyć piersi z obu stron na rumiano.

 

1 komentarz:

  1. Sezonie grillowy trwaj! Ja wkrótce też sprawię sobie taką patelnię i będę grillować cały rok :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))